cpt. Cook
 

Apple butter

Citrónová marmeláda

Džem z meruněk a pomerančů

Hrušková povidla

Hruškové čatní

Jablečný kompot
(Compote de pommes)

Jablkový kompot se zázvorem

Mátový rosol

Meruňková sedlina
(Apricot curd)

Pečený zimní čaj

Rybíz à la brusinky

Švestkový džem

Švestky v cukru

Třešně maraschino

Třešně pěti koření

Třešňová marmeláda s čokoládou

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Třešňová mostarda

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  2 lžíce hořčičného prášku, 2 šálky červeného vína, 1315 dkg vypeckovaných a půlených třešní, 3 šálky moučkového cukru, 1/2 šálku jablečného octa z cideru, 1/4 šálku hořčičného semínka, 1/4 šálku citrónové šťávy, 1/2 lžička mletého pepře, 1/2 lžičky soli
zkopírováno z http://www.tacos.cz V malé misce rozmíchejte suchou hořčici s 1 polévkovou lžící vína na kašičku. Tu potom smíchejte ve velkém hrnci se zbývajícím vínem, třešněmi, cukrem, octem, hořčinými semínky, citrónovou šťávou. Dochuťte směs pepřem a solí a přiveďte k varu, potom snižte plamen, ale nechte prudce bublat, až se objem kapaliny redukuje na polovinu, třešně změknou a ztratí svůj tvar, asi 15-20 minut.

www.tacos.cz Pak dejte mostardu odpočívat na 5 minut, občas jemně promíchejte, abyste uvolnili zachycený vzduch, trošku přitom zhoustne. Odstraňte veškerou pěnu.

www.tacos.cz Zchlazená vydrží v ledničce až 3 týdny. Nebo ji dejte zavařit v malých skleničkách, sterilizujte 10 minut ve vodní lázni a můžete ji uložit až na rok na temné a chladné místo. Mostarda je severoitalská záležitost, využijete ji k dušeným a pečeným masům, k sýrům studeným i grilovaným, nebo jen na dochucení sendviče.

vloženo 05.06.2018    zobrazeno 342x    verze pro tisk

Třešňová zavařenina s balsamikem

Třešňový relish s mandlemi

Višňový kompot s citrónem a vanilkou