cpt. Cook
 

Apple butter

Citrónová marmeláda

Džem z meruněk a pomerančů

Hrušková povidla

Hruškové čatní

Jablečný kompot
(Compote de pommes)

Jablkový kompot se zázvorem

Mátový rosol

Meruňková sedlina
(Apricot curd)

Pečený zimní čaj

Rybíz à la brusinky

Švestkový džem

Švestky v cukru

Třešně maraschino

Třešně pěti koření

Třešňová marmeláda s čokoládou

Třešňová mostarda

Třešňová zavařenina s balsamikem

Třešňový relish s mandlemi

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Višňový kompot s citrónem a vanilkou

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  1/2 kg višní, 1/2  citrónu bez chemie, 1/2  vanilkový lusk, 1/2 šálku krystalového cukru, 1/2 šálku želírovacího cukru 1:1, 2 šálky vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Višně opláchneme, stopky neostraňujeme celé, protože pak by plody přicházely o šťávu, ale odstřihneme na délku asi 2 cm. Z citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu, vanilkový lusk podélně rozřízneme. Višně a citrónovou kůru vložíme do sterilovaných skleniček. Cukr, želírovací cukr, citrónovou šťávu, vanilku a vodu smícháme v hrnci a přivedeme k varu. Chvíli povaříme a necháme sirup trochu rozležet a zchládnout, potom jím zalejeme ovoce ve skleničkách. Zavíčkujeme a sterilujeme v hrnci nebo v troubě 20 minut.
vloženo 29.06.2013    zobrazeno 1108x    verze pro tisk