cpt. Cook
 

Třešně pěti koření

Třešňová marmeláda s čokoládou

Třešňová mostarda

Třešňová zavařenina s balsamikem

Třešňový relish s mandlemi

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Višňový kompot s citrónem a vanilkou

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  1/2 kg višní, 1/2  citrónu bez chemie, 1/2  vanilkový lusk, 1/2 šálku krystalového cukru, 1/2 šálku želírovacího cukru 1:1, 2 šálky vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Višně opláchneme, stopky neostraňujeme celé, protože pak by plody přicházely o šťávu, ale odstřihneme na délku asi 2 cm. Z citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu, vanilkový lusk podélně rozřízneme. Višně a citrónovou kůru vložíme do sterilovaných skleniček. Cukr, želírovací cukr, citrónovou šťávu, vanilku a vodu smícháme v hrnci a přivedeme k varu. Chvíli povaříme a necháme sirup trochu rozležet a zchládnout, potom jím zalejeme ovoce ve skleničkách. Zavíčkujeme a sterilujeme v hrnci nebo v troubě 20 minut.
vloženo 29.06.2013    zobrazeno 1170x    verze pro tisk

Zakouřené třešně

Zavařená jablka na štrůdl

Želé z reveně s třešněmi