cpt. Cook
 

Třešně pěti koření

Třešňová marmeláda s čokoládou

Třešňová mostarda

Třešňová zavařenina s balsamikem

Třešňový relish s mandlemi

Višňový kompot s citrónem a vanilkou

Zakouřené třešně

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zavařená jablka na štrůdl

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  15  jablek, 1/2 lžíce krystalového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo (nebo na tenké plátky). Zavařovací sklenice vypláchneme vřící vodou a naplníme strouhanými jablky, dobře pěchujeme, přebývající šťávu odléváme (a nakonec vypijeme). Povrch posypeme lžící krystalového cukru, dobře uzavřeme a sterilujeme 15 - 20 minut při teplotě 85 °C. Po vychladnutí zkontrolujeme víčka, aby špatně uzavřená jablka nezačala kvasit. Uchováváme v chladu a temnu.
vloženo 14.10.2013    zobrazeno 4399x    verze pro tisk

Želé z reveně s třešněmi