cpt. Cook
 

Apple butter

Citrónová marmeláda

Džem z meruněk a pomerančů

Hrušková povidla

Hruškové čatní

Jablečný kompot
(Compote de pommes)

Jablkový kompot se zázvorem

Mátový rosol

Meruňková sedlina
(Apricot curd)

Pečený zimní čaj

Rybíz à la brusinky

Švestkový džem

Švestky v cukru

Třešně maraschino

Třešně pěti koření

Třešňová marmeláda s čokoládou

Třešňová mostarda

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Třešňová zavařenina s balsamikem

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  3/4 šálku aceta balsamica, 1/2 šálku sušených višní, 1315 dkg vypeckovaných třešní, 1/2 šálku vody, 3 šálky krystalového cukru, 15 dkg pektinu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Balsamikový ocet nalejeme do malého kastrolu, přivedem k varu, stáhneme teplotu a necháme 5 až 8 minut odpařovat, až se objem o třetinu sníží. Vmícháme nasekané sušené višně, zakryjeme a dáme 10 minut stát a nasáknout. Mezitím jemně nakrájíme vypeckované čerstvé třešně.

www.tacos.cz Ve velkém hrnci smícháme balsamikovou směs, čerstvé třešně a vodu. V malé misce promícháme 1/4 šálku cukru a pektin. Vmícháme do třešňové směsi. Přivedeme k plnému varu a neustále mícháme. Přimícháme zbývající cukr a opět přivedeme k varu. Vaříme minutu za stálého míchání. Sundáme ze sporáku, kovovou lžičkou odstraníme pěnu.

www.tacos.cz Horkou směs opatrně nalejeme do horkých sterilizovaných čtvrtlitrových sklenic. Otřeme okraje, uzavřeme víčky. Sterilujeme aspoň 10 minut ve vodní lázni. Vyjmeme a necháme ochladit na drátěných stojanech.

vloženo 20.06.2017    zobrazeno 298x    verze pro tisk

Třešňový relish s mandlemi

Višňový kompot s citrónem a vanilkou