cpt. Cook
 

Strážnický verbuňk

Šaldorfská pečínka

Šavle sv. Celestýna

Šuej-Ču-Žou - Vepřové maso se špenátem

Šumavská kapsa

Šunka po virginsku

Švýcarský špíz

Thajská pochoutka

Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Tykev Jang-tie

Uherské vepřové kotlety

Uzená krkovice po bádensku

Uzená pečínka v těstíčku

Uzené maso s kysaným zelím a smetanou

Uzené se švestkovým čatní

Uzené v kapustě

Valašské kúsky

Valašské vepřové plátky

Valtický řízek

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vařené uzené maso

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg uzeného masa, kořenová zelenina, cibule
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uzené maso vkládáme zásadně do vody studené, aby mělo čas nabobtnat a aby se tuk stejnoměrně provařil. Polévku solíme jen podle potřeby, jinak vaříme jako hovězí maso, ale déle. Uvařenou šunku necháme v polévce vychladnout a teprve potom ji vyjmeme. Takto šunka nabobtná, maso je šťavnatější a lépe se krájí.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Uzené maso, knedlíky a zelí. - Uzené maso, knedlíky a křenová omáčka. - Uzené maso, bramborová či hrachová kaše a špenát nebo hrášek. - Šunka, chléb a jablečný nebo mrkvový křen. K masu, jež živí bílkovinami, a k příkrmu, který sytí, pamatujeme vždy ještě na přídavek zeleniny!

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5481x    verze pro tisk