cpt. Cook
 

Valtický řízek

Vařené uzené maso

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vařené vepřové koleno s kyselým zelím

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg vepřového vepřového kolena, 115 dkg cibule, 2  bobkové listy, 4 zrnka celého pepře, 715 dkg kysaného zelí, 4 kuličky jalovce, 1/2 kg moučných brambor, 1/4 l mléka, 1/2 lžíce másla, sůl, 1/2 strouhaný muškátový oříšek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vařené vepřové koleno je oblíbené jídlo v mnoha evropských zemích. Pro změnu si můžete koupit i koleno uzené. Je-li příliš slané, namočte ho přes noc do studené vody.

www.tacos.cz Vepřové koleno dejte do těsnějšího hrnce a zalijte je pokud možno malým množstvím vody. Přidejte 2/3 cibule, rozdrcené bobkové listy a celý pepř. Povařte 90 minut.

www.tacos.cz Půl hodiny před dovařením masa odeberte trochu tučného vývaru z kolena a povařte v něm kyselé zelí se zbylou cibulí a s bobulemi jalovce. Zelí duste do měkka při nízké teplotě, občas zamíchejte, nakonec dochuťte. Brambory vařte asi 20 minut, slijte, nechte vychladnout a rozmačkejte nebo prolisujte. Smíchejte s horkým mlékem a vmíchejte máslo. Osolte, ochuťte muškátovým oříškem a posypte dle chuti do zlatova opečenými kroužky cibule.

www.tacos.cz Náš tip: V tlakovém hrnci vařte vepřové koleno jen 30 minut a zelí jen 10 minut.

www.tacos.cz Příloha: Bramborová nebo hrachová kaše. Vyzkoušejte také kaši hotovou - instantní.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 6767x    verze pro tisk

Vepřová jambalaya

Vepřová kotleta po japonsku

Vepřová kotlety na petrželce

Vepřová kýta na kmíně

Vepřová kýta po lovecku

Vepřová kýta s rybízem

Vepřová líčka, chorizo a kaštany

Vepřová panenka a špenátové ravioli

Vepřová panenka Parmentier

Vepřová pečeně debrecínská

Vepřová pečeně na česneku

Vepřová pečeně na smetaně

Vepřová pečeně panenská

Vepřová pečeně s kdoulemi a perníkem

Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou

Vepřová pečeně s omáčkou Robert

Vepřová pečeně s paprikou