cpt. Cook
 

Valtický řízek

Vařené uzené maso

Vařené vepřové koleno s kyselým zelím

Vepřová jambalaya

Vepřová kotleta po japonsku

Vepřová kotlety na petrželce

Vepřová kýta na kmíně

Vepřová kýta po lovecku

Vepřová kýta s rybízem

Vepřová líčka, chorizo a kaštany

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřová panenka a špenátové ravioli

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg vepřové panenské, olej, provensálská směs koření, sůl, mletý pepř,

těsto na ravioli: 30 dkg hladké mouky, 3  vejce, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžička soli, 1/2  vejce na potření těsta,

náplň: 40 dkg mraženého špenátu, 215 dkg ricotty nebo tučného měkkého tvarohu, 10 dkg nastrouhaného parmazánu, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř,

pesto: 1/2 dl olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1/2 snítka zelené petrželky, 1/2 snítka bazalky, 2 dkg slunečnicových semínek, 2 dkg parmazánu, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Začneme od konce a vyrobíme si pesto tak, že najemno nasekáme (nejlépe v elektrickém kutru) česnek, petrželku, bazalku, slunečnicové semínko, strouhaný parmezán, zalijeme olejem, dochutíme solí a necháme proležet.

www.tacos.cz Na vále vytvoříme v hromádce mouky důlek, do kterého přidáme vejce, sůl a olivový olej, důkladně vypracujeme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě alespoň půl hodiny odpočinout. Z čerstvého nasekaného nebo rozmraženého špenátu důkladně vymačkáme vodu a smícháme ho s ricottou či tvarohem, dochutíme strouhaným parmezánem, solí a pepřem. Odleželé těsto vyválíme a nakrájíme na dlouhé pláty, široké asi 8 cm, jeden poklademe kopečky špenátové směsi, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a přiklopíme druhým plátem. Okolí špenátových hromádek až k samému okraji dobře umačkáme (nesmí zůstat vzduchové bubliny) a rozkrájíme na jednotlivé ravioli čtvercové taštičky velké 8 x 8 cm. Ravioli vaříme v osolené vodě s olejem přibližně 4 minuty.

www.tacos.cz Vepřovou panenku očistíme, popřípadě odblaníme, okořeníme solí, pepřem a provensálským kořením, vcelku ji osmahneme na oleji, vložíme do pekáče a pečeme při 180°C 10 až 12 minut tak, aby maso bylo šťavnaté a uvnitř růžové. Na talíř podáváme porci masa, ravioli a přeléváme pestem, můžeme ještě dozdobit hoblinou parmezánu.

vloženo 25.01.2008    zobrazeno 2351x    verze pro tisk

Vepřová panenka Parmentier

Vepřová pečeně debrecínská

Vepřová pečeně na česneku

Vepřová pečeně na smetaně

Vepřová pečeně panenská

Vepřová pečeně s kdoulemi a perníkem

Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou

Vepřová pečeně s omáčkou Robert

Vepřová pečeně s paprikou