cpt. Cook
 

Vejce z Perche, piperáda s chorizem
(Œuf fermier du Perche coulant, piperade au chorizo bellota)

Vejce zapečená se sýrem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vejce zapékaná v žemlích

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  žemle, 2  rajčata, sůl, mletý pepř, 4  vejce, 1/2 šálek smetany, 2 lžíce cibule, máslo (dle potřeby), 1/2 šálku smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z žemlí skrojíme vršek a vydlabeme všechnu střídku. Uvnitř je potřeme máslem. Rajčata oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Do každé žemle dáme lžíci rajčat, osolíme, opepříme a rozklepneme malé vejce. Složíme je do malé zapékací misky, posypeme sýrem smíchaným s usekanou cibulí a pokapeme osolenou smetanou. Zapečeme, až povrch zrůžoví. Podáváme jako předkrm nebo v dvojnásobné dávce jako večeři se saláty.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1842x    verze pro tisk

Vejce ztracená

Zapečená vejce s cibulí

Zapečená vejce se salsou verde

Ztracená vejce s bešamelovou omáčkou