cpt. Cook
 

Sýrový pudink s kysanou smetanou

Sýrový závitek ve švýcarském těstíčku

Švýcarská fondue

Švýcarské ražniči

Tvrdý sýr v marinádě

Vaječná praženice s chlebem a sýrem

Vaječné krokety

Vaječné krokety se šunkou

Vaječný paprikáš

Vejce míchaná

Vejce nastavená

Vejce plněná

Vejce po andalusku
(Huevos estilo Andalucía)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vejce s jemnou bylinkovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8  vajec, 1/2  bílý jogurt, 1/8 l smetany, 12.15 dkg nízkotučného měkkého tvarohu, 2 lžíce hořčice, 1/2  cibule, zelená petrželka, kopr, pažitka, 1/2  nakládaná okurka, sůl, mletý pepř,  špetka moučkového cukru,

na zdobení: kopr, 4 cherry rajčata

zkopírováno z http://www.tacos.cz Studené mísy, jejichž základem jsou vejce, mívají velký úspěch. Hodí se k letní večeři, jsou vítanou součástí studeného bufetu. Je sympatické, že příprava netrvá dlouho.

www.tacos.cz Vejce propíchněte, vložte do vařící vody a vařte 10 minut. Pak je ochlaďte studenou vodou a pod vodou je také oloupejte, jde to snáze. Do tvarohu postupně vmíchejte smetanový jogurt, smetanu a hořčici. Cibuli oloupejte a jemně nastrouhejte. Svazek bylinek nasekejte a sladkokyselé okurky rovněž jemně nastrouhejte, přidejte do omáčky, dochuťte solí, pepřem a cukrem. Omáčku dejte do mističky a tu postavte doprostřed podnosu. Vejce rozpůlte a uspořádejte kolem. Přizdobte snítkou kopru a rajčaty.

www.tacos.cz Příloha: Celozrnný chléb nebo rozpečený toastový chléb s máslem

vloženo 10.07.2017    zobrazeno 992x    verze pro tisk

Vejce s petrželovým krémem

Vejce sázená

Vejce se šunkou a sýrem v kelímcích

Vejce srbská

Vejce tikka masala

Vejce vařená