cpt. Cook
 

Velikonoční hlavička s vepřovým masem

Zapečená drůbeží pochoutka

Zapečené hrušky s rokfórem
(Gratin de poires au roquefort)

Zapečené vejce po ivančicku

Závitky plněné chřestem

Žampióny po španělsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Žampiony s chilli

Chile mushrooms

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  chilli papričky, 1/2 svazku zelené petrželky, 40 dkg žampiónů (bílých nebo polních), 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 2 lžíce aceta balsamica, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čerstvé červené chilli papričky opláchneme, odstraníme stopky a nakrájíme na tenké prstýnky včetně semínek. Opláchneme petrželku, vytřeseme vodu a lístky najemno nakrájíme. Očistíme žampiony a rozkrojíme na čtvrtiny.

www.tacos.cz V pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm žampiony s papričkami přibližně 5 minut za stálého míchání. Přidáme med a ještě chvíli prohříváme. Dochutíme balsamikem a solí a promícháme s petrželkou. Podáváme s toastem nebo na listech salátu.

vloženo 22.09.2009    zobrazeno 1570x    verze pro tisk