cpt. Cook
 

Velikonoční hlavička s vepřovým masem

Zapečená drůbeží pochoutka

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapečené hrušky s rokfórem

Gratin de poires au roquefort

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  hrušky, 12 dkg rokfóru, 12 dkg uzené šunky, 2  vejce, 1.2 dl 30% šlehačky, 8 plátků chleba bez kůrky, 1/2 dl suchého bílého vína, 1/2 dl mléka, 2 dkg másla, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Máslem vymažte zapékací mísu a vyložte ji plátky chleba tak, aby se překrývaly. Pokropte bílým vínem. Oloupejte a rozřízněte hrušky, odstraňte jádra a nařežte hrušky na plátky. Rokfór nařežte na jemné plátky tak, aby se vám nerozdrobil. Šunku nakrájejte na malé kostičky. Na chléb rozložte plátky rokfóru a posypte je šunkou. Obložte plátky hrušky do věnce. Předehřejte si troubu na 180 stupňů. V misce rozšlehejte celá vejce se šlehačkou a mlékem. Osolte, opepřete a směsí zalijte hrušky. Přidejte několik malých kousků másla a dejte do trouby. Nechte půl hodiny zapékat. Smetanová směs musí být upečená dozlatova. Ihned podávejte.
vloženo 06.09.2007    zobrazeno 1901x    verze pro tisk

Zapečené vejce po ivančicku

Závitky plněné chřestem

Žampióny po španělsku

Žampiony s chilli
(Chile mushrooms)