cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Velikonoční hlavička s vepřovým masem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  40 dkg vepřového plecka bez kostí, 20 dkg uzeného bůčku bez kostí, 15  vajec, 6  rohlíků, sůl, 1/4  mléka, zelená petrželka nebo pažitka, máslo
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rohlíky nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem, v němž jsme rozkvedlali žloutky s trochou vývaru, lehce promícháme a necháme prosáknout. Přidáme drobně nakrájené vařené vepřové maso i vařený bůček, sůl, usekanou petrželku (pažitku), tuhý sníh z bílků a opět lehce promícháme. Těsto vložíme do pekáče silně vymaštěného máslem a zvolna upečeme. Velikonoční hlavičku podáváme teplou s malou přílohou brambor a se zeleninovým salátem, nebo studenou se sterilovanou zeleninou a kouskem pečiva.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1757x    verze pro tisk

Zapečená drůbeží pochoutka

Zapečené hrušky s rokfórem
(Gratin de poires au roquefort)

Zapečené vejce po ivančicku

Závitky plněné chřestem

Žampióny po španělsku

Žampiony s chilli
(Chile mushrooms)