cpt. Cook
 

Krupicové nočky

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

Noky s gorgonzolou a ořechovou omáčkou

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Restované dýňové noky

Slovenské halušky

Špekové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky se šunkovou omáčkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapečené noky s uzeným lososem a špenátem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg gnocchi, 4 plátky uzeného lososa, 2 dl smetany, 1.15 dl plnotučného mléka, 1/2  citrón na kůru, 4 snítky tymiánu, 3 lžíce parmazánu, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, mletý pepř, 4 kuličky mraženého špenátu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravené noky a mražený špenát jsou snadným základem pro jídlo, které se připravuje dopředu. Připravte si je den předem a pak už stačí jen šoupnout do trouby a nemusíte se starat o žádné přílohy.

www.tacos.cz Do zapékací misky dejte noky a mezi ně vložte lehce uzené filety z lososa bez kůže - vše by se mělo zmáčknout natěsno. Smíchejte smetanu, plnotučné mléko, kůru z citronu, lístky tymiánu, strouhaný parmazán a plnotučnou hořčici a dobře okořeňte. Do zapékací misky přidejte kuličky mraženého špenátu a zalijte smetanou. Přikryjte a nechte v lednici až 12 hodin. Troubu předehřejte na 220 C a pečte 20-25 minut, přičemž v polovině pečení jemně promíchejte, aby se špenát rozpadl, až noky změknou a losos bude upečený. Podávejte se salátem.

vloženo 15.09.2022    zobrazeno 500x    verze pro tisk

Zelené nočky z ricotty s pancettou a houbami
(Gnocchetti di ricotta ed erbette con pancetta e funghi)