cpt. Cook
 

Krupicové nočky

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

Noky s gorgonzolou a ořechovou omáčkou

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Restované dýňové noky

Slovenské halušky

Špekové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky se šunkovou omáčkou

Zapečené noky s uzeným lososem a špenátem

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelené nočky z ricotty s pancettou a houbami

Gnocchetti di ricotta ed erbette con pancetta e funghi

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  150 dkg čerstvých hub (směs), 10 dkg zralé pancetty, 1/2 sklenky bílého vína, 1/2 stroužek česneku, 1/2 snítka tymiánu, parmazán, extra virgin olivový olej, sůl,

gnocchetti: 150 dkg mangoldu, 150 dkg čekankových puků, 30 dkg ovčí ricotty, 2  vejce, 10 dkg parmazánu, 1/2  šalotka, hladká mouka 00, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Na noky: očistěte mangold i čekanku, důkladně opláchněte a pak uvařte ve vroucí mírně osolené vodě. Vodu slejte, po zchládnutí důkladně vymačkejte a nakrájejte. Nadrobno nakrájenou šalotku nechte zesklovatět na trošce oleje, přidejte zeleninu a nechte ji na pánvi vyschnout asi deset minut. Nechte opět vychladnout. V míse smíchejte ricottu s vejci, nasekanou zeleninou a strouhaným parmazánem. Pokud je těsto příliš měkká, přidejte trochu mouky. Vyválejte několik válečků o tloušťce 2 cm a nakrájejte je na 2-3 cm kousky.

www.tacos.cz Na tročce oleje usmažte česnek se snítkou tymiánu, přidejte slaninu nakrájenou na proužky a opatrně opražte. Přihoďte houby, důkladně očistěné a nakrájené na kostky. Po několika minutách zalijte vínem a nechte bublat. Dosolte podle chuti.

www.tacos.cz Nočky vhoďte do osolené vřící vody, když vyplavou, vyberte je děrovanou naběračkou přímo do pánve s omáčkou a minutu na ní prohazujte. Podávejte posypané hoblinkami parmazánu.

vloženo 17.11.2017    zobrazeno 1466x    verze pro tisk