cpt. Cook
 

Krupicové nočky

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

Noky s gorgonzolou a ořechovou omáčkou

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Francie   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Restované dýňové noky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg tykve, 40 dkg brambor, 4 lístky šalvěje, 1/2  žloutek, 15 dkg másla, 15 dkg tvrdého sýra (parmezán, tvrdá ricotta), 22 dkg prosáté hladké mouky, 1/2 lžíce olivového oleje, sůl hrubá, mletý pepř, sůl, 2 dkg hladké mouky na podsypání při válení noků
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory omyjte, vložte do hrnce a zalijte velkým množstvím vody. Přidejte 1 lžičku hrubé soli a přiveďte k varu. Nechte vařit 25 minut. Mezitím oloupejte dýni a zbavte ji semínek. Dužinu nakrájejte na kousky a vařte ji 15 minut v páře nebo ve vodě.

www.tacos.cz Brambory oloupejte a rozmačkejte zvlášť i dýni, obě pyré pak spojte a důkladně vmíchejte mouku. Přidejte žloutek a olej, osolte a opepřete a promíchejte. Z těsta odeberte malou část a na vydatně pomoučené pracovní ploše ji rozválejte do tvaru válečku. Nakrájejte ho na kousky a pod vidličkou z nich vytvarujte gnocchi. Tuto sérii úkonů opakujte, dokud těsto nespotřebujete.

www.tacos.cz Noky ponořte do velkého množství vroucí osolené vody a poté, co vyplavou, je vyjměte. Šalvěj opláchněte, osušte a nasekejte, dejte ji na velkou pánev s máslem, rozpusťte ji a 3 až 4 minuty na ní smažte noky. Posypte hoblinkami sýra a ihned podávejte.

vloženo 27.10.2022    zobrazeno 285x    verze pro tisk

Slovenské halušky

Špekové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky se šunkovou omáčkou

Zapečené noky s uzeným lososem a špenátem

Zelené nočky z ricotty s pancettou a houbami
(Gnocchetti di ricotta ed erbette con pancetta e funghi)