cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Celozrnné noky s čerstvou omáčkou
(Gnocchi integrali al sugo fresco)

Dýňové noky

Dýňové noky

Dýňové noky s fazolovým krémem
(Gnocchi di zucca con crema di fagioli)

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnocchi se slaninou, hráškem a mozzarellou

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a alpským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Gratinované noky
(Gnocchi al gratin)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Krupicové nočky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3 dl mléka, 2.15 dkg másla, sůl, 12 dkg krupice, 1/2  vejce, slanina na omaštění, tvrdý sýr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve vařícím mléce rozpustíme máslo, osolíme, za stálého míchání pozvolna nasypeme krupici a vaříme tak dlouho, až vznikne hustá kaše. Po vychladnutí do ní přimícháme rozšlehaná vejce. Polévkovou lžící z ní vykrajujeme nočky, které zavařujeme do vařící osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, odcedíme je, omastíme rozškvařenou na kostičky nakrájenou slaninou. Sypeme strouhaným sýrem, podáváme k nim zeleninový salát.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4144x    verze pro tisk