cpt. Cook
 

Zapražená kapustová polévka s párkem

Zeleninová čorba

Zeleninová míchaná

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka jarní

Zeleninová polévka Julienne

Zeleninová polévka krémová

Zeleninová polévka s ovesnými vločkami

Zeleninová polévka s vločkami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zeleninová polévka ze Skandinávie

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg mrkve, 20 dkg brambor, 20 dkg květáku, 20 dkg fazolových lusků, 1/2 svazek ředkviček, 12.15 dkg špenátu, 10 dkg zeleného hrášku, 2  cibule, 7.15 dkg másla, 1/2 l vývaru, 2  žloutky, 1/2 dl smetany, 1/2 lžička škrobové moučky, 12.15 dkg krabího masa,  trochu kopru,  trochu zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mrkev a brambory oloupeme, květák, fazolky, ředkvičky a špenát očistíme a omyjeme. Mrkev a brambory nakrájíme na kostičky, fazolky na kousky dlouhé 3 cm, ředkvičky na plátky a květák rozebereme na růžičky. Špenát nasekáme nahrubo a hrášek necháme rozmrazit. Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a 2 minuty restujeme v rozpáleném másle, pak přidáme mrkev, brambory, květák a fazolky. Vše 2 minuty dusíme, pak zalijeme vývarem a mírným varem vaříme. Po 8 minutách přidáme ostatní zeleninu a vaříme ještě 5 minut. Polévku zahustíme smetanou s rozšlehanými žloutky a škrobovou moučkou, ale dále již nevaříme. Nakonec v polévce necháme prohřát krabí maso, polévku dochutíme usekaným koprem a zelenou petrželkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2104x    verze pro tisk

Zeleninová s droždím

Zeleninový krém s celerem

Zeleninový krém s pórkem a brambory

Zelná bílá

Zelná lehká

Zelná polévka

Zelná polévka

Zelná polévka slovenská (kapustnica)

Zelná s brambory