Taglierini s ančovičkami [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Taglierini s ančovičkami

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg těstovin taglierini, 1/2 krabička ančoviček v oleji, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 2 stroužky česneku, 2 lžíce strouhanky, 1/2 snítka zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu osmahneme na oleji rozmačkané stroužky česneku a půlku nadrobno nakrájené petrželky. Když začne česnek dostávat nazlátlou barvu, stáhneme kastrol z ohně, vyjmeme česnek, přidáme pokrájené ančovičky a strouhanku a mícháme na horkém oleji.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy, ochutíme omáčkou z ančoviček a posypeme zbylým množstvím nadrobno nakrájené petrželky. Podáváme teplé, pepř zvlášť.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2254x    verze pro tisk

Taglierini s čerstvými boby

Taglierini s houbami

Taglierini s hráškem

Taglierini s masovými knedlíčky mignon

Taglierini s omáčkou „Pesto“

Taglierini s ořechy

Taglierini s telecím ragú

Taglierini s tuňákem

Taglierini se 4 sýry podle Terky

Tagliolini s bazalkou a citrónem

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio