Zelená polévka s burratou [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Velouté z čekanky a brambor
(Vellutata di radicchio e patate)

Veselská bramboračka

Vlasové nudle s chřestem

Vločková polévka se zeleninou

Zapražená kapustová polévka s párkem

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelená polévka s burratou

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  150 dkg brokolice, 20 dkg špenátu, 1.15 l zeleninového vývaru, 2  cibule, 2 stroužky česneku, 3 snítky máty peprné, 40 dkg burraty, 15 cl olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zeleninu očistěte, růžičky brokolice oddělte a stonek oloupejte a nakrájejte na kousky. Odložte si několik špenátových listů a růžičku brokolice na ozdobu. Oloupejte cibuli a stroužky česneku, cibuli nakrájejte a stroužky česneku prolisujte. V hrnci rozehřejte olej, cibuli a česnek na něm osmahněte, asi 5 minut Podle chuti okořeňte. Přidejte brokolici a na mírném ohni ji přikrytou za občasného míchání poduste 15 minut. Přilijte vývar, přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte ještě 10 minut. Přidejte špenát a promíchejte. Vypněte oheň. Přidejte lístky máty. Rozmixujte dohladka a ochutnejte, případně dosole a opepřete. Polévku servírujte a do každé misky nebo talíře přidejte kousek burraty. Ozdobte špenátem a brokolicí, přidejte kapku olivového oleje. Můžete přidat trochu citronové kůry a polévku doplnit chlebovými tyčinkami grissini.
vloženo 08.08.2025    zobrazeno 26x    verze pro tisk

Zeleninová čorba

Zeleninová míchaná

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka jarní

Zeleninová polévka Julienne

Zeleninová polévka krémová

Zeleninová polévka s ovesnými vločkami

Zeleninová polévka s vločkami

Zeleninová polévka ze Skandinávie

Zeleninová s droždím

Zeleninový krém s celerem

Zeleninový krém s pórkem a brambory

Zelná bílá