cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg těstovin agnolotti, 1/2  šalotka, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžíce čerstvého nasekaného kopru, 2 lžíce bílého vína, 1/2 lžíce kremžské hořčice, 6 dkg kozího sýra, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstoviny (s touto omáčkou budou výborné plněné houbovou náplní) uvaříme podle návodu, v osolené vodě s kapkou oleje asi 4 - 6 minut. Na pánvi na olivovém oleji 2 minuty osmahneme najemno nasekanou šalotku, na rozehřátou pánev přidáme ostatní suroviny a za stálého míchání necháme sýr roztavit, až získáme krémovou sýrovou omáčku. Mělo by to trvat jen kolem 5 minut. Připravené těstoviny rozložíme na horký talíř a zalejeme omáčkou.
vloženo 07.11.2009    zobrazeno 1379x    verze pro tisk

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Carbonara klasické
(Carbonara)