cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Cannelloni se špenátem a ricottou

Cannelloni con ricotta e spinaci

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg cannelloni, 40 dkg listového špenátu, 4 lístky bazalky, 3 dkg másla, 20 dkg bešamelové omáčky, 30 dkg ricotty, 1/2  žloutek, 10 dkg parmezánu, muškátový oříšek, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cannelloni připravíme stejným způsobem jako lasagne, tzn. necháme je pár minut spařit ve vroucí vodě a vhodíme do studené vody.

www.tacos.cz Špenát spaříme a nasekáme najemno spolu s lístky bazalky, ricottu propasírujeme přes sítko, aby byla jemnější a přidáme ke špenátu. Smícháme se žloutkem, s troškou strouhaného parmazánu a muškátovým oříškem, dochutíme solí a pepřem. Směsí plníme (nejrychleji pomocí cukrářského plnícího sáčku) okapané těstoviny a skládáme do máslem vytřené zapékací mísy. Navrch nalijeme bešamel, posypeme sýrem, přidáme kousky másla a pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů.

vloženo 03.05.2013    zobrazeno 1528x    verze pro tisk

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Carbonara klasické
(Carbonara)