cpt. Cook
 

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Cannelloni se špenátem a ricottou

Cannelloni con ricotta e spinaci

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg cannelloni, 40 dkg listového špenátu, 4 lístky bazalky, 3 dkg másla, 20 dkg bešamelové omáčky, 30 dkg ricotty, 1/2  žloutek, 10 dkg parmazánu, muškátový oříšek, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cannelloni připravíme stejným způsobem jako lasagne, tzn. necháme je pár minut spařit ve vroucí vodě a vhodíme do studené vody.

www.tacos.cz Špenát spaříme a nasekáme najemno spolu s lístky bazalky, ricottu propasírujeme přes sítko, aby byla jemnější a přidáme ke špenátu. Smícháme se žloutkem, s troškou strouhaného parmazánu a muškátovým oříškem, dochutíme solí a pepřem. Směsí plníme (nejrychleji pomocí cukrářského plnícího sáčku) okapané těstoviny a skládáme do máslem vytřené zapékací mísy. Navrch nalijeme bešamel, posypeme sýrem, přidáme kousky másla a pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů.

vloženo 03.05.2013    zobrazeno 2448x    verze pro tisk

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Capunsei mantovani

Carbonara klasické
(Carbonara)

Carbonara šéfkuchaře
(Carbonara dello chef)

Caserecce s liškami a ragú z divočáka
(Casarecce con ragù di cinghiale e galletti)

Cavatelli s dýní a klobáskou
(Cavatelli con zucca gialla e salsiccia)

Citrónové linguine
(Linguine al limone)

Citronové těstoviny s tuňákem, rajčaty a kapary v jednom hrnci
(Lemony tuna, tomato & caper one-pot pasta)

Cizrnové lasagne s dýní
(Lasagne di ceci alla zucca)

Corona di anelletti
(Těstovinová koruna)

Česnekové lasagne s muškátovou dýní

Ditalini s cuketou
(Ditalini con le zucchine)

Domácí červené nudle

Domácí fettuccine se zeleninou

Domácí kakaové nudle

Domácí nudle

Domácí strozzapreti s vlašskými ořechy
(Strozzapreti con le noci)

Domácí zelené nudle

Dýňové těsto na lasagne