cpt. Cook
 

Vřetena s liparským pestem
(Fusilli al pesto delle Lipari)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Základní těsto na ravioli

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  1/2 šálku semoliny, 1/2 šálku hladké mouky, 2  vejce, 1/2  žloutek, 1/3 lžičky soli,  trochu vody podle potřeby
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na vál prosejeme mouku i semolinu, vytvoříme kopeček s důlkem uprostřed. Do něj rozklepneme vejce, přidáme žloutek a sůl. Lžící přimícháváme postupně do vajíček mouku a nakonec oběma rukama shrneme zbylou mouku ze stran do středu. Dál těsto hněteme rukama asi 10 minut, až je hladké a elastické. Zabalíme je do fólie a necháme hodinu odpočinout v ledničce.
vloženo 23.03.2014    zobrazeno 2069x    verze pro tisk

Zapečené crozety
(Gratin de crozets)

Zapečené gemelli se žampiony a mušlemi

Zapečené makarony

Zapečené nudle se žampióny a hráškem

Zapečené sedani
(Sedani al forno)

Zapečené těstoviny s houbami

Zapečené těstoviny s tuňákem

Zapečené tortiglioni
(Tortiglioni pasticciati)

Zapékané nudle se smetanou

Zelené těstoviny s omáčkou se šunkou a hráškem

Zelenina zapečená s těstovinami a masem

Zeleninové špagety

Zeleninové špagety se sýrem