cpt. Cook
 

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tvarohové krokety - ravioli

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3 dkg měkkého tvarohu, 1/2 hrst dušené kapusty, 15 dkg parmezánu (strouhaného, nebo ementálu či čedaru), 2  vejce, 7 dkg hladké mouky, hladká mouka na vál,  špetka muškátového oříšku, vonné koření, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tvaroh prolisujeme. Z podušené kapusty vymačkáme vodu, nakrájíme nadrobno a necháme vychladnout. Ze všech přísad vypracujeme těsto a klademe ho po lžičkách na pomoučněný vál. Krokety obalujeme na válu v mouce a dáváme jim podlouhlý tvar. Vložíme je do prudce vařící vody a krátce povaříme. Vyndáváme je děrovanou naběračkou, aby dobře okapaly. Podáváme jako přílohu k dušenému masu se šťávou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1638x    verze pro tisk

Twist s uzenkou

Tykev zapékaná se špagetami

Vaječné makaróny s kachním ragú

Vaječné nudle po boloňsku

Vaječné nudle s ragú z perličky

Vaječné tagliarelli s pečeným telecím

Vaječné velryby s králíkem

Valencijská „Fideuá“

Vepřové ravioli se zázvorovou omáčkou

Voňavé sedani
(Sedani aromatici)

Vrtulky s paprikami a lilkem

Vřetena s liparským pestem
(Fusilli al pesto delle Lipari)

Základní těsto na ravioli

Zapečené crozety
(Gratin de crozets)

Zapečené gemelli se žampiony a mušlemi

Zapečené makarony

Zapečené nudle se žampióny a hráškem

Zapečené sedani
(Sedani al forno)

Zapečené těstoviny s houbami