cpt. Cook
 

Timballo v modernější verzi
(Timballo - la versione moderna)

Timballo z těstovin
(Timballo di maccheroni)

Tortellini Aurora

Tortellini ve vývaru

Toskánské kuřecí těstoviny

Tvarohové krokety - ravioli

Twist s uzenkou

Tykev zapékaná se špagetami

Vaječné makaróny s kachním ragú

Vaječné nudle po boloňsku

Vaječné nudle s ragú z perličky

Vaječné tagliarelli s pečeným telecím

Vaječné velryby s králíkem

Valencijská „Fideuá“

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřové ravioli se zázvorovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  

na těsto: 150 dkg hladké mouky, 2 dl teplé vody,

náplň: 40 dkg mletého libového vepřového masa, 6 lžic sezamového oleje, 1/2 lžička moučkového cukru, 10 dkg hlávkového salátu, 1/2  cibule, sůl,

omáčka: 1/2  cibule, 1/2 stonek řapíkatého celeru, 3  šalotky, 2  mrkve, 1/2  zázvor, 150 dkg rajčat, 1/2 snítka bazalky, extra virgin olivový olej, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Na náplň: mleté vepřové maso dáme do mísy, přidáme cukr, olej a špetku soli a promícháme. Nakrájíme salát, trošku posolíme a necháme odstát 10 minut. Vymačkaný salát a nadrobno nakrájenou cibuli přidáme k mletému masu a dobře smícháme.

www.tacos.cz Na těsto: V misce zpracujeme mouku a vodu, dokud směs není pevná a hladká. Vytvoříme z něho kouli, necháme odpočinout 10 minut. Potom rozválíme na tenko, vykrajujeme kolečka. Náplň vždy dáme do středu, přeložíme na polovinu a okraje k sobě stiskneme hroty vidličky.

www.tacos.cz Na omáčku: promícháme na pánvi s olejem cibuli, šalotku a celer, oloupané a nakrájené na kostičky. Přidáme nastrouhaný zázvor, loupaná rajčata a bazalku a vaříme asi deset minut. Hustou, redukovanou omáčku dochutíme solí.

www.tacos.cz Ravioli povaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme děrovanou lopatkou, osušíme a obalíme v zázvorové omáčce. Ozdobíme snítkou bazalky a podáváme.

vloženo 20.11.2016    zobrazeno 1174x    verze pro tisk

Víkendová puttanesca

Voňavé sedani
(Sedani aromatici)

Vrtulky s paprikami a lilkem

Vřetena s liparským pestem
(Fusilli al pesto delle Lipari)

Základní těsto na ravioli