cpt. Cook
 

Americký špíz

Anglické kotlety s jablky

Asijská kotleta

Badyánové maso

Bakoňské kotlety

Bigus

Blanická roláda

Boloňská vepřová pečeně

Borkovanský šumajstr

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Braciole

Italské ptáčky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 plátky vepřového masa, sůl, mletý pepř, česnek, tvrdý sýr, olej, máslo, hladká mouka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Plátky trochu naklepejte dlaní, osolte, opepřete, položte na každý z nich česnek a strouhaný sýr, zabalte, podle zvyku sepněte párátkem, kovovou sponkou nebo svažte, lehce obalte v mouce a osmažte na oleji a másle.

www.tacos.cz Tyto braciole se dají připravit na tisíce způsobů, jsou italským národním jídlem. Někdo do nich kromě strouhaného sýra a česneku zabalí i anglickou slaninu. Někdo je nesmaží, ale dusí v troubě v bílém víně. V jižní Itálii se ptáčky trochu osmahnou, pak se na ně nalije rajčatový koncentrát trochu zředěný vodou a v něm se vaří, až se uvaří a je z nich klasické nedělní ragú: s omáčkou se servírují makarony, maso se i s omáčkou sní jako hlavní chod.

vloženo 10.08.2007    zobrazeno 3702x    verze pro tisk

Brněnský drak

Bůček vařený v páře

Buchlovský špaček

Carne adobada

Cíferský řízek

Cikánská pečeně s paprikovou náplní

Côtes de porc braisées aux pruneaux
(Kotletky se sušenými švestkami)

Čchao Mien

Čínská pánev

Dengdeng ragi