cpt. Cook
 

Americký špíz

Anglické kotlety s jablky

Asijská kotleta

Badyánové maso

Bakoňské kotlety

Bigus

Blanická roláda

Boloňská vepřová pečeně

Borkovanský šumajstr

Braciole
(Italské ptáčky)

Brněnský drak

Bůček vařený v páře

Buchlovský špaček

Carne adobada

Cíferský řízek

Cikánská pečeně s paprikovou náplní

Côtes de porc braisées aux pruneaux
(Kotletky se sušenými švestkami)

Čchao Mien

Čínská pánev

Indonésie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dengdeng ragi

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  115 dkg libového vepřového masa, 1/2  citrónu na šťávu, 15 dkg oleje, 15 dkg kokosu, máta peprná, citrónová kůra, nakládaná okurka, kapary, zelená petrželka, sardelka, žampión, karí koření, sůl, 20 dkg rýže (po indicku),

Sladkokyselá omáčka: 10 dkg šťávy z hovězí pečeně ostřejší chuti, moučkový cukr, citrónová šťáva

zkopírováno z http://www.tacos.cz Libové vepřové maso z kýty nebo pečeně se nakrájí na jemné plátky nebo hrubší hranolky (velikosti bramborových hranolků), pokape citrónovou šťávou, promíchá směsí bylinkového koření a máty (bylinkové koření: citrónová kůra, okurky, cibule, kapary, zelená petrželová nať, sardele, žampióny - vše jemně nasekané) a nechá se chvíli odležet. Potom se jednotlivé kousky masa obalují v karí koření, osolí se a rychle usmaží v horkém oleji.

www.tacos.cz Na míse nebo talíři se upraví rýže po indicku (uvařená sypká rýže, kořeněná karí kořením) do tvaru věnce a do jeho středu se vloží usmažené plátky nebo hranolky vepřového masa a plátky nebo kostičky kokosu udušené na oleji. Maso i kokos se nakonec přelijí trochou tmavé sladkokyselé omáčky (hustší šťáva z hovězí pečeně ostřejší chuti, mírně přislazená a okyselená).

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2965x    verze pro tisk