cpt. Cook
 

Aloo chole

Bílé fazole s libovým masem na paprice

Bobová kaše

Bosenská musaka

Bostonské fazole
(Boston baked beans)

Bretaňské fazole

Cassoulet de Castelnaudary
(Cassoulet z Castelnaudary)

Cizrna zapečená s halloumi

Cizrnové krokety s jogurtovou omáčkou

Cizrnovo-kuřecí karí z Láhauru
(Lahori murgh cholay chicken and chickpea curry)

Cizrnovo-zeleninové ragú

Černé fazole
(Frijoles negros)

Černé fazole s mletým masem

Červená čočka na kari se šalvějí

Česneková cizrnová kaše s kukuřicí

Čočka na česneku

Čočka na kari

Čočka na slanině

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čočka nakyselo

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg čočky, 4 dkg vepřového sádla, 1/2 menší cibule, 3 dkg hladké mouky, 2.15 dl vývaru z čočky nebo z masového bujónu, sůl, mletý pepř, ocet
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přebranou, propláchnutou a namočenou čočku uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou cibulovou jíšku, kterou podlijeme vývarem z čočky nebo bujónem z kostky. (Uvedené množství bujónového koncentrátu můžeme rozmíchat přímo ve vývaru z čočky.) Přidáme scezenou uvařenou čočku, osolíme, opepříme a necháme přejít varem. Podle chuti okyselíme a podáváme se sázeným vejcem nebo vejcem uvařeným natvrdo a sladkokyselou okurkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2971x    verze pro tisk

Čočka s kečupem