cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bylinková omáčka s vejci

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8  vajec, 10 dkg majonézy, 1/2 lžička hořčice, 1/2 dl šlehačky, zelená petrželka, pažitka, list pampelišky, cibulová nať z mladých cibulek, sůl, mletý pepř, 1/2 lžíce octa (lépe citrónové šťávy), moučkový cukr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Potom je nakrájíme na drobné kostičky. Zelené bylinky i natě opereme, necháme okapat a nerezovým nožem je nadrobno nasekáme. Do majonézy vmícháme hořčici, smetanu a nasekané bylinky, ochutíme, nakonec opatrně přimícháme vajíčka. Podáváme s pečivem nebo na chlebíčcích z veky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2028x    verze pro tisk

Bylinkový jogurtový dip

Caponata

Cizrnová pomazánka (humus)
(s olivovým chlebem)

Dip s čerstvými houbami

Houbová pomazánka s rajčaty

Hummus z bílých fazolí

Krevetová pomazánka

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka s uzeným masem

Olomoucká škvarková pomazánka

Pomazánka s česnekem

Pomazánka z droždí

Pomazánka z lišek

Pomazánka z tresky
(Brandade de morue)

Pomazánka z uzené makrely

Pomazánka z vajec, droždí a salámu

Pomazánka z vloček a droždí

Pomazánka ze sardinek

Sardinková pomazánka