cpt. Cook
 

Avokádové pesto

Bylinková omáčka s vejci

Bylinkový jogurtový dip

Caponata

Cizrnová pomazánka (humus)
(s olivovým chlebem)

Cizrnový falafel

Dip s čerstvými houbami

Houbová pomazánka s rajčaty

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hummus z bílých fazolí

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  42.15 dkg bílých fazolí, 2 lžíce tahini, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky červených paprikových vloček, 1/2 lžičky strouhané citrónové kůry, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 9 dkg karamelizované cibule, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, 1/2 lžíce nasekané bazalky, 1/2 lžička zelené petrželky, 1/2 stroužek pečeného česneku, šafrán (volitelně na ozdobu), 1/2 lžičky extra virgin olivového oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Bílé fazole z konzervy opláchneme a slijeme. přeneseme do mixéru spolu s pastou tahini, drceným česnekem, osolíme, přidáme paprikové vločky, strouhanou citronovou kůru, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a karamelizovanou cibuli. Vyšleháme do hladka. Za běhu přiléváme panenský olej a mixujeme, dokud se vše dobře nespojí. Přeneseme hummus do servírovací mísy a vmícháme najemno nasekanou čerstvou bazalku (trošku jí odložíme na ozdobu), dále jemně nasekanou čerstvou plochou petržel a utřený pečený česnek. (V chladu, zakrytý pevně fólií, může být hummus uchován až po dobu 1 týdne. Před podáváním jej pak necháme dojít na pokojovou teplotu.) Ozdobíme odloženou bazalkou a špetkou šafránu (volitelně) kvůli barvě a pokapeme extra panenským olivovým olejem. Podáváme s pita chipsy nebo na nudličky nakrájenou paprikou.
vloženo 25.02.2017    zobrazeno 1436x    verze pro tisk

Hummus ze sladkých brambor, rozmarýnu a cizrny

Kachní rillette
(Rillettes de canard)

Krevetová pomazánka

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka s uzeným masem

Muhammara (krém z paprik a ořechů)

Olomoucká škvarková pomazánka

Paprikový hummus

Paté casero a la pimiente verde
(Domácí paštika se zeleným pepřem)

Pěna z kuřecích jater
(Mousse de foies de volaille)

Pomazánka s česnekem