cpt. Cook
 

Avokádové pesto

Bylinková omáčka s vejci

Bylinkový jogurtový dip

Caponata

Cizrnová pomazánka (humus)
(s olivovým chlebem)

Cizrnový falafel

Dip s čerstvými houbami

Houbová pomazánka s rajčaty

Hummus z bílých fazolí

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hummus ze sladkých brambor, rozmarýnu a cizrny

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  215 dkg předvařené cizrny, 215 dkg batátů, 15 dkg tahini, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, mletý pepř, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, chilli, rozmarýn
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sladké brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a ochuťte špetkou soli a mletého pepře. Přidejte několik snítek rozmarýnu, pokapejte olejem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut nebo dokud nezískají zlatohnědou barvu a nezměknou. Slitou cizrnu, vychladlé batáty, tahini a citronovou šťávu vložte do mixéru a všechny ingredience rozmixujte. Osolte, opepřete a přidejte špetku chilli. V případě potřeby přidejte několik kapek vody, aby byla směs krémovější. Nakonec přilijte 2 lžíce oleje. Hummus rozmixujte a přendejte do mísy. Podávejte s plátky opečeného chleba.
vloženo 10.01.2022    zobrazeno 387x    verze pro tisk

Kachní rillette
(Rillettes de canard)

Krevetová pomazánka

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka s uzeným masem

Muhammara (krém z paprik a ořechů)

Olomoucká škvarková pomazánka

Paprikový hummus

Paté casero a la pimiente verde
(Domácí paštika se zeleným pepřem)

Pěna z kuřecích jater
(Mousse de foies de volaille)

Pomazánka s česnekem