cpt. Cook
 

Asparagi alla milanese
(Milánský chřest)

Cibule na smetaně

Cibule plněná

Cibule s vejci

Cibule zapečené s modrým sýrem

Cibulové závitky

cuketkova spálená cibule

Holandský gratinovaný chřest se sýrem

Chřest na maďarský způsob

Chřest Napoleon

Chřest po maďarsku

Chřest po vídeňsku

Chřest s frankfurtskou zelenou omáčkou

Chřest s jemnou omáčkou

Chřest s octem

Chřest vařený

Chřest vařený

Chřest vařený po polsku

Chřest vařený s dušenými houbami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chřest zapékaný

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg chřestu, 15 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/8 l mléka, 4 lžíce tvrdého sýra, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čerstvý chřest očistíme, stáhneme opatrně slupky směrem dolů od hlavičky, abychom ji nepoškodili; hořké konce odkrojíme, chřest svážeme do malých svazečků, vložíme do vařící slané vody a podle velikosti vaříme 15-30 minut. Stisknutím konců stonků poznáme, je-li měkký, opatrně vyjmeme na síto, aby se hlavičky nepolámaly.

www.tacos.cz Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a trochou vývaru z chřestu, povaříme, přidáme sůl a pepř. Chřest dáme na vymazanou ohnivzdornou mísu a zalijeme hustou omáčkou. Posypeme strouhaným sýrem a v horké troubě pečeme asi 20 minut dorůžova.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2749x    verze pro tisk