cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chřest zapékaný

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg chřestu, 15 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/8 l mléka, 4 lžíce tvrdého sýra, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čerstvý chřest očistíme, stáhneme opatrně slupky směrem dolů od hlavičky, abychom ji nepoškodili; hořké konce odkrojíme, chřest svážeme do malých svazečků, vložíme do vařící slané vody a podle velikosti vaříme 15-30 minut. Stisknutím konců stonků poznáme, je-li měkký, opatrně vyjmeme na síto, aby se hlavičky nepolámaly.

www.tacos.cz Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a trochou vývaru z chřestu, povaříme, přidáme sůl a pepř. Chřest dáme na vymazanou ohnivzdornou mísu a zalijeme hustou omáčkou. Posypeme strouhaným sýrem a v horké troubě pečeme asi 20 minut dorůžova.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3280x    verze pro tisk

Chřest zapékaný

Chřestové omelety

Marinovaný chřest s bylinkami

Nákyp s naťovými cibulkami

Naťové cibulky po indicku

Naťové cibulky se strouhaným sýrem

Pečené cibule s rozmarýnem

Pečený celý celer s ořechy a modrým sýrem

Plněné cibule na Makóský způsob

Pór dušený s uzeným masem

Pór gratinovaný se sýrem

Pór na paprice

Pór po švýcarsku

Pór po švýcarsku

Pór s rajčaty

Pór s vejci jako mozeček

Pór s vejci jako mozeček

Pór se smetanovou omáčkou

Pór se sýrem a vejci dušený