cpt. Cook
 

Chřest zapékaný

Chřest zapékaný

Chřestové omelety

Marinovaný chřest s bylinkami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nákyp s naťovými cibulkami

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  715 dkg naťové cibulky, 150 dkg brambor, 150 dkg žampiónů, 30 dkg tvrdého sýra na strouhání, 6 dkg oleje, sůl, zelená petrželka, 8 dkg tuku, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Naťové cibulky omyjeme a sytě zelenou část odkrojíme. Cibulky včetně světlé natě nakrájíme na šikmé proužky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, která vložíme zatím do vody. Žampióny očistíme, omyjeme, pak nakrájíme na čtvrtky a osušíme. Sýr nahrubo nastrouháme. Tuk rozehřejeme a houby na něm podusíme, dokud se všechna tekutina neodpaří, potom osolíme. Omytou petrželku nakrájíme nahrubo. Hlubší zapékací mísu vymažeme tukem a vložíme do ní polovinu okapaných brambor, na ně dáme polovinu naťových cibulek, pak polovinu žampiónů, petrželky a sýra. Osolíme, opepříme a tak postupujeme, až je mísa zaplněna. Povrch pokrmu poklademe vločky tuku a nákyp vložíme do nepředehřáté trouby. Při mírné teplotě pečeme asi 50 minut dozlatova. Podáváme v zapékací míse se zeleninovým salátem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1722x    verze pro tisk

Naťové cibulky po indicku

Naťové cibulky se strouhaným sýrem

Pečené cibule s rozmarýnem

Pečený celý celer s ořechy a modrým sýrem

Plněné cibule na Makóský způsob

Pór dušený s uzeným masem

Pór gratinovaný se sýrem

Pór na paprice

Pór po švýcarsku

Pór po švýcarsku

Pór s rajčaty

Pór s vejci jako mozeček

Pór s vejci jako mozeček

Pór se smetanovou omáčkou

Pór se sýrem a vejci dušený