cpt. Cook
 

Bezvaječná cizrnová frittata se špenátem
(Frittata di farina di ceci e spinaci senza uova)

Bramborové lívanečky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Cibulové lívance

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 l mléka, kvasnice, 150 dkg hladké mouky, sůl, mletý pepř, 3  vejce, 15 dkg másla, 715 dkg cibule, olej na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mléko mírně zahřejeme, trochu odlijeme a uděláme kvásek. Do mísy prosijeme mouku, osolíme a opepříme. Vyhloubíme důlek, do kterého vlijeme kvásek a našlehaná vejce. Smícháme s moukou a po částech přidáváme zbývající mléko. Propracujeme do hladkého těsta. Zakryjeme a necháme hodinu kynout. Rozehřejeme máslo a v něm doměkka osmahneme cibuli. Přidáme ji k těstu, které necháme ještě asi půl hodiny kynout. Na pánvi pak každý lívanec po obou stranách do zlatova osmahneme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2435x    verze pro tisk

Farinata

Frittata di scammaro

Frittata di scammaro - moderní verze

Frittata se špenátem a fetou

Lívance z mrkve

Lívance z rajčat a ovesných vloček

Pipérade

Placičky z ovesných vloček

Salámová frittata s hráškem

Slané mrkvové lívance

Smažené ovesné placičky

Sýrové lívanečky

Špeková omeleta
(Spekpannekoeken)

Švýcarské sýrové koblihy
(Beignets au fromage)