cpt. Cook
 

Bezvaječná cizrnová frittata se špenátem
(Frittata di farina di ceci e spinaci senza uova)

Bramborové lívanečky

Cibulové lívance

Dýňové rohožky
(Paillassons de courges)

Farinata

Frittata di scammaro

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Frittata di scammaro - moderní verze

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  20 dkg špaget, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, zelená petrželka, 6 lžiček strouhanky, 2 lžičky kaparů, 115 listů zelené petrželky, 1.15 dkg piniových semínek, 3  ančovičky v oleji, 10 g rozinek, 7 dkg olivového oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uvařte špagety al dente a slijte je. Namočte solené kapary, abyste je zbavili přebytečné soli. Špagety ochuťte olejem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Rozložte je do malých pánviček (průměr 10 cm) s trochou oleje a lžičkou strouhanky a vytvořte tak „frittaty“, po jedné na porci. Na každé straně je smažte 5 minut, dokud nejsou křupavé.

www.tacos.cz Smíchejte petrželové listy s odsolenými kapary, piniovými oříšky, ančovičkami, sultánkami a olejem, špetkou soli a pepře. Získáte hustou omáčku, kterou podávejte společně se špagetovými plackami.

vloženo 09.04.2022    zobrazeno 454x    verze pro tisk

Frittata se špenátem a fetou

Chao ta bee hoon
(燒焦米粉)

Lívance se šunkou a sýrem

Lívance z mrkve

Lívance z rajčat a ovesných vloček

Mexická galetka

Pipérade

Placičky z ovesných vloček

Salámová frittata s hráškem

Slané mrkvové lívance

Smažené ovesné placičky

Socca

Sýrové lívanečky