cpt. Cook
 

Bezvaječná cizrnová frittata se špenátem
(Frittata di farina di ceci e spinaci senza uova)

Bramborové lívanečky

Cibulové lívance

Dýňové rohožky
(Paillassons de courges)

Farinata

Frittata di scammaro

Frittata di scammaro - moderní verze

Frittata se špenátem a fetou

Chao ta bee hoon
(燒焦米粉)

Lívance se šunkou a sýrem

Lívance z mrkve

Lívance z rajčat a ovesných vloček

Mexická galetka

Pipérade

Placičky z ovesných vloček

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Salámová frittata s hráškem

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  2.4 dl mraženého zeleného hrášku, 6 dkg salámu, 2  jarní cibulky, 3 lžíce olivového oleje, 4  vejce, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mražený hrášek necháme rozmrazit a propláchneme ho. Kolečka salámu jemně nakrájíme. Očistíme mladou cibulku, odřízneme konec s kořínky a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozehřejeme polovinu olivového oleje a smažíme cibulku se salámem asi 5 minut. Vajíčka rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a vmícháme zelený hrášek. Směsí přelejeme salám s cibulkou na pánvi, nastavíme střední teplotu a necháme ztuhnout, maximálně 10 minut. Hotovou frittatu necháme sklouznout na talíř. Zbytek oleje vlejeme na pánev, omeletu obratíme a opékáme z druhé strany dalších 5 minut.
vloženo 26.09.2009    zobrazeno 2023x    verze pro tisk

Slané mrkvové lívance

Smažené ovesné placičky

Socca

Sýrové lívanečky