cpt. Cook
 

Bílé fazole s libovým masem na paprice

Bobová kaše

Bosenská musaka

Bostonské fazole
(Boston baked beans)

Bretaňské fazole

Cassoulet de Castelnaudary
(Cassoulet z Castelnaudary)

Cizrnovo-zeleninové ragú

Černé fazole
(Frijoles negros)

Černé fazole s mletým masem

Červená čočka na kari se šalvějí

Čočka na česneku

Čočka na kari

Čočka na slanině

Čočka nakyselo

Čočka s kečupem

Čočka s klobáskou

Čočka s kokosem

Čočka s kořenovou zeleninou

Čočka s rajčaty a paprikami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čočka se zeleným pepřem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg čočky, 2 l vody, 4 lžíce oleje, 1/2 velká cibule, sůl, 1/2 lžíce zeleného pepře, 3  nakládané okurky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čočku namočenou alespoň 2 hodiny vaříme ve vodě asi 20 minut, nesolíme. Když je měkká, ocedíme ji (zbylou vodu můžeme použít na polévku).

www.tacos.cz V kastrolu na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme čočku, pepř, osolíme a přisypeme jemně na kostičky nakrájené okurky. Promícháme. Je-li třeba, přidáme malé množství vody a ještě asi 5 minut prohřejeme. Čočku podáváme se sázeným vejcem, opečenou slaninou, uzeným masem či uzeninou, nebo i vařeným vepřovým či hovězím masem.

www.tacos.cz Obměna: místo sterilovaných okurek použijeme lžíci kaparů. Tuto 'vznešenější' čočku podáváme na Silvestra jako tradiční pokrm, mající přinést v příštím roce dostatek peněz.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1331x    verze pro tisk