cpt. Cook
 

Briošky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Cougères s čedarem a chorizem

recept ze stránek www.tacos.cz
40 kusů:  1/2 šálek vody, 1/3 šálku na kostičky nakrájeného másla, sůl, 1.215 šálku hladké mouky, 4  vejce, 1/2 šálek čedaru, 1/4 šálku choriza
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hrnci na středním ohni přiveďte k varu vodu, máslo a sůl a míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Odstavte z ohně. Přidejte mouku, všechnu najednou, a intenzivně míchejte dřevěnou vařečkou, až směs vytvoří hladkou kouli. Vraťte hrnec na sporák a za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud se těsto neodlepí od stěn, asi 2 minuty. Odstavte hrnec z ohně, nechte 5 minut vychladnout. Po jednom přidávejte vejce a po každém dobře promíchejte dřevěnou vařečkou, až je těsto hladké a lesklé. Vmíchejte strouhaný čedar a najemno nakrájené chorizo.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na 190 °C. Plechy vyložte pergamenovým papírem. Pomocí cukrářského sáčku opatřeného kulatou špičkou o průměru 1.5 cm vytlačte na připravené plechy malé kuličky těsta o průměru asi 2.5 cm, které od sebe umístěte ve vzdálenosti 5 cm. Navlhčenou špičkou prstu jemně uhlaďte horní část každé kuličky.

www.tacos.cz Pečte po jednom plechu, dokud gougères nezezlátnou a nenafouknou se, 25 až 30 minut. Aby byly pěkně nadýchané, vyhněte se pokušení otevřít dvířka trouby během pečení.

vloženo 03.11.2022    zobrazeno 431x    verze pro tisk

Ďábel na koňském hřbetě

Frenštátské klobásy zapečené v těstě

Křehké slané tyčinky

Lehký flan s liškami a parmazánem
(Flan léger aux girolles, parmesan et miso)

Mandle slané

Ohnivé meče

Paprikové suflé s olivami

Placičky Šao-Ping

Placičky ze škvarků I.

Placičky ze škvarků II.

Rolky s lososem a bramborami
(Girelle al salmone e patate)

Rozinkové jednohubky

Slané bramborové tyčinky

Slané bramborové tyčinky

Slané housky

Slané kremrole

Slané lupínky

Slané preclíky