cpt. Cook
 

Briošky

Cougères s čedarem a chorizem

Ďábel na koňském hřbetě

Frenštátské klobásy zapečené v těstě

Křehké slané tyčinky

Lehký flan s liškami a parmazánem
(Flan léger aux girolles, parmesan et miso)

Mandle slané

Ohnivé meče

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Paprikové suflé s olivami

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  1/2  červená paprika, 1/2  žlutá paprika, 3 dkg hladké mouky, 3  vejce, 1/2  bílek, 2 dl mléka, 2 dkg grana padano, 1/2  šalotka, 4 lístky bazalky, 4 dkg másla + něco na vymazání formy, sůl, 1/2 hrst černých oliv
zkopírováno z http://www.tacos.cz Papriky omyjte, osušte, položte na plech vyložený pečicím papírem a opečte je pod grilem v troubě, přičemž je otáčejte ze všech stran. Přendejte do studeného hrrnce, přikryjte pokličkou a nechte vychladnout. Poté oloupejte slupku. Papriky nakrájejte na proužky, odstraňte z nich semena a vlákna a položte je na papírový ubrousek, aby uschly. Šalotku oloupejte, nakrájejte nadrobno a v hrnci ji jemně poduste na másle. Naráz přidejte mouku, několik minut ji míchajíce restujte, pak přilijte mléko a za stálého míchání vařte 5 minut.

www.tacos.cz Vzniklý bešamel nalijte do mísy, přidejte strouhaný sýr, nasekanou bazalku, papriky a vše rozmixujte ponorným mixérem. Dno a zapékací nádoby na suflé vymažte máslem. Oddělte žloutky od bílků a žloutky přidejte do směsi paprik. Vyšlehejte 4 bílky do tuhého sněhu se špetkou soli a ten opatrně vmíchejte do směsi. Nalijte do formy a pečte v předehřáté troubě při 180° asi 45 minut. Ihned podávejte s olivami po stranách.

vloženo 30.01.2022    zobrazeno 389x    verze pro tisk

Placičky Šao-Ping

Placičky ze škvarků I.

Placičky ze škvarků II.

Rolky s lososem a bramborami
(Girelle al salmone e patate)

Rozinkové jednohubky

Slané bramborové tyčinky

Slané bramborové tyčinky

Slané housky

Slané kremrole

Slané lupínky

Slané preclíky