cpt. Cook
 

Itálie - Trentino Alto Adige   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Crostoli

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  vejce, 10 dkg moučkového cukru, 10 dkg másla, 1/2 balíček vanilkového cukru, sůl, 215 dkg hladké mouky, vepřové sádlo na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz V misce rozšlehejte vejce s cukrem do lehkého napěněného krému. Přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte, potom špetku soli, vanilkový cukr (nebo pár kapek vanilkové esence), pak pomalu přimíchávejte prosátou mouku, dokud nedostanete hladkou a jemnou konzistenci. Pak na pomoučeném válu pokračujete ve hnětení, dokud se v těstu netvoří vzduchové bubliny. Válečkem rozválíte dotenka, rádýlkem nakrájíte na proužky nebo jiné tvary a ty se osmaží do zlatova v dostatečném množství horkého sádla. Hotové se osuší na papírovém ubrousku a před podávánim posypou cukrem.
vloženo 05.06.2010    zobrazeno 2401x    verze pro tisk

Čokoládové tortellini s pomerančovým karamelem

Chléb z tykve

Jablkový koláč ze zbylé vánočky

Jemný sváteční trhanec

Koblihy

Levný trhanec s ovocem

Oříškový zákusek s nektarinkami

Palačinkový skládaný dort

Pařížské placičky

Pusinky s pomerančovým krémem

Reveň se sněhem

Rumové suflé

Rychlý ovocný páj

Rýžový moučník osmi krás

Skotská pochoutka

Švýcarské mušle

Tiramisù

Turecký med
(Torrone)

Zapečené omelety s jablkovou kaší