cpt. Cook
 

Crostoli

Čokoládové tortellini s pomerančovým karamelem

Chléb z tykve

Jablkový koláč ze zbylé vánočky

Jemný sváteční trhanec

Koblihy

Levný trhanec s ovocem

Oříškový zákusek s nektarinkami

Palačinkový skládaný dort

Pařížské placičky

Pusinky s pomerančovým krémem

Reveň se sněhem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rumové suflé

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  6  vajec, 8 dkg moučkového cukru, 1/2 balíček vanilkového cukru,  špetka soli, 4 lžíce rumu, 1/2  citrón na kůru i na šťávu, 15 dkg škrobové moučky, máslo, hrubá mouka na formu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tento výtečný dezert se podává ihned po upečení, protože prochladlý rychle klesne. Připravuje se krátce před jídlem a peče se během podávání předchozího chodu.

www.tacos.cz Žloutky rozšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do bílé pěny. Přidejte rum, citronovou šťávu, nastrouhanou kůru a šlehejte pěnu dále. Zchlaďte a krátce před užitím znovu našlehejte. Tuhý sníh z bílků ušlehejte až krátce před pečením. Přidejte krém ze žloutků, přes sítko prošijte solamyl a pěnovou hmotu opatrně zamíchejte. Formu na nákypy vymažte tlustou vrstvou másla a vysypejte hrubou moukou. Naplňte ji zhruba ze dvou třetin, dejte do horké trouby a pečte 25 minut při střední teplotě a zavřené troubě. Podávejte okamžitě po upečení teplé, jinak suflé klesne.

www.tacos.cz Suflé vyžaduje trochu cviku, proto si pečení vyzkoušejte a teprve až si budete jisti dobrým výsledkem, připravte toto pohoštění i svým hostům.

vloženo 11.07.2017    zobrazeno 1109x    verze pro tisk

Rychlý ovocný páj

Rýžový moučník osmi krás

Skotská pochoutka

Švýcarské mušle

Tiramisù

Turecký med
(Torrone)

Zapečené omelety s jablkovou kaší