cpt. Cook
 

Aloo Gobi

Brokolice dušená

Brokolice s brambory

Brokolice s mandlemi

Brokolice s vejci

Brokolice vařená

Brokolice zapečená

Brokolicovo-sýrový nákyp

Brokolicový crumble se stiltonem

Dušená brokolice s houbami

Gratinovaný květák podle Ludvíka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gratinovaný květák s houbami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 velký květák, 20 dkg čerstvých hub, 3 dkg tuku, 1/2  žloutek, 15 dkg strouhaného tvrdého sýra, 1/2 lžíce strouhanky, sůl,

Bešamelová omáčka: 3 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky, 2.15 dl mléka, mletý pepř, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Mezitím připravíme z tuku a mouky světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme, osolíme, opepříme a povaříme 10 minut. Očištěné houby nakrájíme na plátky, osmahneme na kousku tuku, pokapeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Uvařený květák rozložíme do gratinovacích misek vymaštěných tukem, přelijeme omáčkou, do níž jsme vmíchali žloutek rozkvedlaný ve lžíci mléka a houby. Posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a gratinujeme pod grilem anebo v hodně vyhřáté troubě.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory a zeleninový salát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2943x    verze pro tisk

Gratinovaný květák se sýrem

Květák dušený na smetaně

Květák jako mozeček

Květák kyjevský

Květák na jehličí

Květák neapolský

Květák neapolský

Květák po domácku