cpt. Cook
 

Hünkar beğendi
(Sultánova pochoutka)

Jehně nadívané kuskusem

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Jehněčí či skopový pilaf

Jehněčí gratin s citrónem
(Gratin d'agneau au citron)

Jehněčí hřbet s hořčičnou kůrčičkou

Jehněčí kolínka à la Jamie Oliver

Jehněčí kotlety Massachussetts

Jehněčí kotlety po anglicku

Jehněčí kotlety s chřestem

Jehněčí kotlety s mátovým jogurtem

Jehněčí kýta na medu
(Gigot d'agneau au miel)

Jehněčí kýta na zelenině

Jehněčí kýta s rozmarýnem

Jehněčí maso na kmíně

Jehněčí maso na víně

Jehněčí maso po provensálsku

Jehněčí maso s rajčaty

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí maso smažené na cibulkách

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg jehněčí kýty nebo hřbetu, 115 dkg šalotky, 4 stroužky česneku, 2 lžíce sherry, 1/2 lžíce tekutého medu, 1/2 lžička sezamového oleje, olej na smažení,

Marináda: 1/2 lžíce bramborové škrobové moučky, 1.15 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce oleje, 1/2 špetka soli

zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na kostky velikosti 2,5 x 2,5 cm. Šalotky umyjeme, oloupáme, nakrájíme také na kousky o délce 2,5 cm. Česnek oloupáme a nadrobno usekáme. Maso pečlivě promícháme se všemi ingrediencemi marinády a necháme 15 minut odstát.

www.tacos.cz Marinované maso smažíme spolu s česnekem za stálého míchání na rozpáleném oleji 3 minuty. Přidáme šalotky a smažíme dále - nepřestáváme míchat - až cibulka zesklovatí. Přilejeme tekutý med a sherry, zamícháme a ještě 2 minuty smažíme. Přilejeme sezamový olej a pečlivě promícháme. Ihned podáváme.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2408x    verze pro tisk

Jehněčí maso v jáhlové kaši