cpt. Cook
 

Jehněčí maso v karí

Jehněčí na cuketě s nudlemi

Jehněčí na karí

Jehněčí na kari s jogurtovou marinádou

Jehněčí na smetaně s majoránkou

Jehněčí nebo kůzlečí kebab

Jehněčí nebo kůzlečí po albánsku

Jehněčí pečeně na tymiánu

Jehněčí po alžírsku s omeletou

Jehněčí po řecku

Jehněčí ragú
(Tadžin ahmar)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí rolka se smetanovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg jehněčí kýty nebo plece, 2 lžíce oleje, 1/2 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1/4 lžičky karí koření, 1/4 l hovězího vývaru, 1/4 l bílého vína, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 svazek kořenové zeleniny, 1/4 l kysané smetany, 1/2 lžíce škrobové moučky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso podle potřeby nařízněte souměrně do obdélníkového tvaru. Protáhněte několika proužky slaniny a srolujte, pevně ovažte nitěmi. Nejvhodnější je maso z kýty nebo plece.

www.tacos.cz Rolku opečte do zlatova na rozpáleném oleji ve vyšší pánvi. Přidejte koření, vývar a víno a přikryté duste při nízké teplotě. Občas obraťte. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky. Zeleninu očistěte, omyjte a nakrájejte na drobno. Po hodině přidejte do šťávy. Hotovou pečeni položte na teplé místo, šťávu přeceďte a propasírujte. Pak ji přiveďte do varu. Solamyl rozkvedlejte v zakysané smetaně a přimíchejte do šťávy. Nechte přejít varem a omáčku dochuťte. Uvolněte nitě, kterými je pečeně převázána a maso nakrájejte na plátky. Podávejte na nahřátých talířích.

www.tacos.cz Příloha: salát z fazolových lusků a gratinovaná rajčata

vloženo 27.04.2017    zobrazeno 1028x    verze pro tisk

Jehněčí řízky zapečené se šunkou a sýrem

Jehněčí s estragonem

Jehněčí s houbami
(a šťouchanými brambory)

Jehněčí s meruňkami

Jehněčí zapečené se smetanou a vejci

Kabáb

Kabáb

Kavkazský šašlik