cpt. Cook
 

Hünkar beğendi
(Sultánova pochoutka)

Jehně nadívané kuskusem

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Jehněčí či skopový pilaf

Jehněčí hřbet s hořčičnou kůrčičkou

Jehněčí kolínka à la Jamie Oliver

Jehněčí kotlety Massachussetts

Jehněčí kotlety po anglicku

Jehněčí kotlety s chřestem

Jehněčí kotlety s mátovým jogurtem

Jehněčí kýta na medu
(Gigot d'agneau au miel)

Jehněčí kýta na zelenině

Jehněčí kýta s rozmarýnem

Jehněčí maso na kmíně

Jehněčí maso na víně

Jehněčí maso po provensálsku

Jehněčí maso s rajčaty

Jehněčí maso smažené na cibulkách

Jehněčí maso v jáhlové kaši

Jamajka   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí maso v karí

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  1.15 kg jehněčího masa nebo kůzlečího masa vykostěného a nakrájeného na 4 cm kostky, 6 dkg másla, 2 lžíce aromatického oleje, 150 dkg cibule, 4 lžíce karí koření, 1/2 lžička chilli papriček, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky nového koření, 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře, 1/4 l kokosového mléka (nebo šálek strouhaného kokosu a šálek kondenzovaného mléka), 1/4 l vývaru, 1/2  bobkový list, 2 lžíce citrónové šťávy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na kostky, opečeme na oleji s máslem do červena. Maso vyjmeme, do šťávy vložíme cibuli a koření a dusíme tři minuty. Maso vložíme zpět, osolíme, přidáme vývar, bobkový list a dusíme asi hodinu. Pak zalijeme kokosovým mlékem, ochutíme citrónem a dusíme ještě asi 20 minut. Jako přílohu podáváme rýži kořeněnou šafránem a salát z čerstvé zeleniny.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1752x    verze pro tisk