cpt. Cook
 

Kuře na rozmarýnu

Lucembursko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuře na ryzlinku

Hong am Rèisleck

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 kg kuřete, 4  šalotky, 1/2 stroužek česneku, zelená petrželka, 7.15 dkg másla, 10 dkg smetany, 1/2  žloutek, 2.15 dl ryzlinku, 1/2 šálek vývaru, 1/2 lžíce hladké mouky, 4 cl koňaku, 115 dkg žampiónů, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 2 lžíce oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěné kuře rozčtvrtíme a necháme na rozehřáté pánvi zhnědnout na polovině másla s olejem asi 5 minut, pak je okořeníme. Přidáme šalotku, petrželku a česnek, vše jemně nasekané. Chvilku osmahneme na mírném ohni. Maso flambujeme koňakem, pak zalijeme v hrnci ryzlinkem a masovým vývarem. Na mírném ohni vaříme asi půl hodiny. Houby nasekáme a zlehka je osmahneme na zbývajícím másle, pak je přidáme do hrnce k masu. Několik minut před koncem vaření smícháme mouku, smetanu a žloutek, touto omáčkou přelejeme maso. Dokořeníme a podáváme horké.

www.tacos.cz Příloha: nudle nebo knedlíčky

vloženo 10.10.2009    zobrazeno 1545x    verze pro tisk

Kuře na řecký způsob

Kuře na smetaně
(Pollo en crema)

Kuře na švestkách

Kuře na topinkách v sýrovém krému

Kuře na zázvoru

Kuře na zázvoru

Kuře na zeleném pepři

Kuře na zelenině

Kuře Nebraska

Kuře paní domácí

Kuře pečené na sardeli s domácími nudlemi

Kuře pečené po maďarsku

Kuře pečené v těstíčku

Kuře pěti vůní

Kuře pěti vůní

Kuře plněné nádivkou z tykve a špenátu

Kuře po alžírsku

Kuře po beninsku
(Poulet à la beninoise)