cpt. Cook
 

Kuře na mandlích po pakistánsku

Kuře na paprice

Kuře na paprice
(Paprikás csirke)

Kuře na paprice podle Romana Pauluse

Kuře na rajčatech

Kuře na rajčatech

Kuře na ratatouille

Kuře na roštu

Kuře na rozmarýně

Kuře na rozmarýnu

Lucembursko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuře na ryzlinku

Hong am Rèisleck

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 kg kuřete, 4  šalotky, 1/2 stroužek česneku, zelená petrželka, 7.15 dkg másla, 10 dkg smetany, 1/2  žloutek, 2.15 dl ryzlinku, 1/2 šálek vývaru, 1/2 lžíce hladké mouky, 4 cl koňaku, 115 dkg žampiónů, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 2 lžíce oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěné kuře rozčtvrtíme a necháme na rozehřáté pánvi zhnědnout na polovině másla s olejem asi 5 minut, pak je okořeníme. Přidáme šalotku, petrželku a česnek, vše jemně nasekané. Chvilku osmahneme na mírném ohni. Maso flambujeme koňakem, pak zalijeme v hrnci ryzlinkem a masovým vývarem. Na mírném ohni vaříme asi půl hodiny. Houby nasekáme a zlehka je osmahneme na zbývajícím másle, pak je přidáme do hrnce k masu. Několik minut před koncem vaření smícháme mouku, smetanu a žloutek, touto omáčkou přelejeme maso. Dokořeníme a podáváme horké.

www.tacos.cz Příloha: nudle nebo knedlíčky

vloženo 10.10.2009    zobrazeno 1935x    verze pro tisk

Kuře na řecký způsob

Kuře na smetaně
(Pollo en crema)

Kuře na švestkách

Kuře na topinkách v sýrovém krému

Kuře na víně pro dva
(Coq au vin for two)

Kuře na zázvoru

Kuře na zázvoru

Kuře na zeleném pepři

Kuře na zelenině