cpt. Cook
 

Kopřivová polévka

Kopřivová polévka

Kopřivová polévka
(Zuppa di ortiche)

Krémová celerová polévka

Krémová cibulová polévka
(Soupe à la crème d'oignon)

Krémová polévka

Krémová polévka z brambor

Krémová polévka z celeru

Krémová polévka z chřestu

Krémová polévka z tykve

Krémová polévka z tykve a masového vývaru

Krémová polévka z tykve a rajčat

Krémová polévka ze šťovíku nebo špenátu

Krémová se sýrem

Krémová z černého kořene

Krémová z tykve a rajčat

Kroupová zeleninová

Kulajda

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Květáková polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg květáku, 1.15 l zeleninového vývaru, zelená petrželka, 30 dkg šlehačky, 2 lžíce polohrubé mouky, sůl, mletý bílý pepř, muškátový oříšek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Květák zbavíme zelených listů, očistíme a omyjeme. Potom jej rozebereme na malé růžičky a vložíme do vroucí zeleninové polévky. Vaříme asi 15 minut do měkka. Potom dvě třetiny květáku v polévce rozšleháme šlehačem nebo jej pečlivě prolisujeme. Polovinu smetany rozmícháme s moukou do hladka a polévku zahustíme. Necháme chvíli povařit, nakonec okořeníme solí, pepřem a strouhaným muškátem. Zbytek smetany s jemně nasekanou petrželkou ušleháme a těsně před podáváním zdobíme povrch polévky úhledným kopečkem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1289x    verze pro tisk

Květáková polévka