cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kulajda

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg brambor, 1/2 l vody, 1/4 l smetany, 4 dkg tuku, 4 dkg hladké mouky, 30 dkg čerstvých hub, ocet, 4  vejce, kopr, sůl, kmín
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané brambory a očištěné houby nakrájíme na kousky a uvaříme ve vodě spolu s kmínem a solí. Mezitím si připravíme zlatovou jíšku z tuku a mouky, zalijeme smetanou, rozšleháme, přidáme k polévce a vaříme 10 minut. Před koncem varu postupně pouštíme do polévky vejce vyklepnutá do šálku a necháme zvolna vařit, až bílky ztuhnou. Hotovou polévku ochutíme koprem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2012x    verze pro tisk

Květáková polévka

Květáková polévka

Květáková polévka

Květáková polévka s čedarem

Květáková polévka s kari kořením

Květáková polévka s knedlíčky

Květáková polévka s pečeným česnekem

Květáková polévka s petrželkou a pomerančem

Květáková polévka se sýrem

Květáková s droždím

Květáková s knedlíčky

Květáková s libečkem

Květáková s ovesnými vločkami

Květáková s těstovinami

Květáková se sýrem

Květákový karí krém

Kyselá polévka

Kyselo

Kyselo s vejci