cpt. Cook
 

Klare Suppe mit Lebertklößen
(Polévka s játrovými knedlíčky)

Kokosová polévka s kuřetem

Kotosóupa avgolémono
(Kuřecí polévka s vejci a citrónem)

Krabí čínská polévka

Krabí polévka

Krabí polévka s nudlemi

Králičí polévka s kapustou

Králičí zeleninová polévka

Krém z kuřat

Krémová polévka z telecího masa

Krémová slepičí polévka

Kuře asopao

Kuřecí čínská polévka

Kuřecí polévka s houbami

Kyselá polévka

Letní zeleninová polévka

Slovensko - Liptov   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Liptovská kapustnica so švábkou a slepou kurou

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  215 dkg kysaného zelí, 1/2 l vody z kyselého zelí, 20 dkg klobásy, 2 dkg sušených hub, 20 dkg uzeného masa nebo uzeného kolena, 20 dkg vepřového plecka nebo křížových kostí, 6  brambor, 215 dkg čerstvých širokých nudlí, sůl, mletý pepř, mletá paprika,

slepá kura: 115 dkg starších rohlíků, 115 dkg uzené slaniny, 10 dkg cibule, 3  vejce, polohrubá mouka (nebo krupice) na zahuštění, kypřící prášek do pečiva, sůl, mletý pepř, 2 dkg česneku (nemusí být), 10 g zelené petrželky, 1/2 g majoránky (také nemusí být)

zkopírováno z http://www.tacos.cz Vepřové maso uvaříme ve vodě, vyjmeme a vývar použijeme na přípravu polévky. Do vývaru dáme uzené maso, přidáme pokrájené kysané zelí, dolejeme vodou z kysaného zelí a vaříme. Když je maso téměř hotové, přidáme celé malé brambory (švábku), klobásky, sušené houby a dovaříme do měkka. Jemně osolíme a opepříme podle chuti. Pokud jsme použili světlé zelí, přidáme pro barvu trošku mleté papriky. Vepřové maso, klobásky a uzené maso můžeme nakrájet do polévky, ale konzumovalo se i samostatně s červenou řepou a křenem (a také slepou kurou, pokud se jich navařilo více) jako hlavní jídlo.

www.tacos.cz Během vaření připravíme 'slepou kuru' (žemlový knedlíček): starší rohlíky nakrájíme na na menší kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno. Cibuli můžeme se slaninou i krátce orestovat. Všechny suroviny dáme do mísy. Přidáme vajíčka, špetku kypřícího prášku do pečiva, mouku podle potřeby, sůl, pepř, utřený česnek a nasekanou petrřelovou nať. Všechno zlehka promícháme na hustější hmotu a z ní vytvarujeme středně velké koule, po jedné na porci. Vaříme je přímo v polévce.

www.tacos.cz Při podávání dáváme na talíř uvařené širší domácí nudle, jeden celý uvařený brambor, jedno slepé kuře.

vloženo 16.12.2012    zobrazeno 1770x    verze pro tisk

Maďarská zelná polévka

Masová polévka se zeleninou

Milánská dršťková polévka