cpt. Cook
 

Klare Suppe mit Lebertklößen
(Polévka s játrovými knedlíčky)

Kokosová polévka s kuřetem

Kotosóupa avgolémono
(Kuřecí polévka s vejci a citrónem)

Krabí čínská polévka

Krabí polévka

Krabí polévka s nudlemi

Králičí polévka s kapustou

Králičí zeleninová polévka

Krém z kuřat

Krémová polévka z telecího masa

Krémová slepičí polévka

Kuře asopao

Kuřecí čínská polévka

Kuřecí polévka s houbami

Kyselá polévka

Letní zeleninová polévka

Liptovská kapustnica so švábkou a slepou kurou

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Maďarská zelná polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg uzeného masa nebo uzené koleno, 1/2 kg kysaného zelí (nikoli zelí sterilované), 1/2 lžíce slaniny, 1/2 středně velká cibule, 1.15 lžíce hladké mouky, 1/2 rovná lžička mleté papriky, 1/8 l kysané smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uzené koleno uvaříme víc než do poloměkka, přidáme překrájené kysané zelí a dovaříme. Pokrájenou slaninu vyškvaříme do sklovita, přidáme mouku a uděláme nazlátlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z masa nebo kolena, vymícháme do hladka a přidáme zelí. Povaříme asi 10 minut, přidáme papriku rozmíchanou v troše sádla a vyjmeme koleno. Vykostíme je, rozkrájíme na menší kousky a přidáme do polévky. Do každé porce na talíři přidáme trochu kyselé smetany. Podáváme s chlebem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1839x    verze pro tisk

Masová polévka se zeleninou

Milánská dršťková polévka