cpt. Cook
 

Arabské pikantní zelí kvašené

Carská nakládaná zelenina s olejem

Cibulová marmeláda

Cukety nakládané v oleji

Čalamáda

Čatní ze zelených rajčat

Červená řepa

Červená řepa po česku

Červená řepa po rusku

Fazolky s koprem

Houby mléčně kvašené

Houby naložené v čisté vodě

Kořeněné kvašené okurky

Kořeněné sterilované okurky

Květák se zázvorem

Kysané zelí po česku

Mléčné kvašené okurky (rychlokvašky)

Mražené houby

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nakládaná tykev na způsob okurek

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  

Nálev: 3/4 l vody, 2 dkg soli, 7 dkg krystalového cukru, 1/4 l octa,

Sklenice 720 ml: 3 kolečka mrkve, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 4 kolečka cibule, 3  hřebíčky, 1/2  kopr (květenství)

zkopírováno z http://www.tacos.cz Nálev svaříme a naléváme ho na tykve, které jsme úhledně naskládali do dobře vymytých lahví. Tykve si připravíme tak, že je kartáčkem omyjeme a nakrájíme na kostky nebo malé špalíčky velikosti okurek. Pro nakládání se hodí plody o váze maximálně 200 g. Do každé láhve přidáme kolečka mrkve, kuličky nového koření, kuličky pepře, plátky cibule, hřebíčky, květenství kopru. Do lahví, kde jsou naskládané tykve a přidané koření, nalijeme nálev, dobře zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 85 - 90 °C 20 minut. Používáme jako sterilované okurky jak do salátů, tak jako přílohu k párkům nebo masu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1804x    verze pro tisk

Nesterilované zelí ve sklenicích